Παγκόσμια ημέρα οινοτουρισμού σήμερα και την γιορτάζουμε με μεγάλη ικανοποίηση

για τη συνεχή ανάπτυξή του στην Ελλάδα με τα υπέροχα οινοποιεία της και τους οινοποιούς με το μεράκι, την εξωστρέφεια και τον επαγγελματισμό τους! 

Ενίσχυση του σημαντικού εγχειρήματος στην χώρα μας μέσα από το σήμα οινοτουρισμού που δίνεται από το υπουργείο μας στα επισκέψιμα οινοποιεία αλλά και σειρά παράλληλων πρωτοβουλιών. Η Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού θεσμοθετήθηκε το 2009 και εορτάζεται κάθε χρόνο, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου με τη συμμετοχή οινοποιείων – μελών οινικών και οινοτουριστικών δικτύων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στις περιοχές των οινοποιείων, να γνωρίσετε τους οινοπαραγωγούς, να απολαύσετε τους πανέμορφους αμπελώνες, να ξεναγηθείτε στους χώρους και βέβαια, να δοκιμάσετε κρασιά, να λύσετε απορίες, να μάθετε λεπτομέρειες για τον τρύγο!

Ο εορτασμός της «Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού» στην Ελλάδα συντονίζεται από την Εθνική Διεπαγγελματική οργάνωση αμπέλου και οίνου και είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείο Τουρισμού - Ministry of Tourism και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συμμετέχουν όλες οι περιφερειακές ενώσεις οινοπαραγωγών της χώρας μας και συγκεκριμένα:

- Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής

- Η Ένωση Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»

- Η Ένωση Οινοπαραγωγών Κεντρικής Ελλάδας

- Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου

- Η Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου

- Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης