Συγγνώμη για την παραπληροφόρηση ζητά ο Νίκος Καρανίκας, μετά την επίθεση στην κόρη του Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω ανάρτησής του στο

facebook, η οποία προκάλεσε σάλο. Ο πρώην σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Αλέξη Τσίπρα, κατέβασε την επίμαχη ανάρτηση, στην οποία έκανε λόγο για ΜΚΟ και ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, αναφέροντας, μεταξύ άλλων ότι όσα έγραψε ήταν ειδησεογραφικό λάθος. Παράλληλα διευκρίνισε ότι εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις και ότι δεν είναι σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα στην ανάρτηση αναφέρει τα εξής: «Κατέβασα το ποστ που έκανα κριτική στην στάση του Μητσοτάκη με αναφορά στην κόρη του και την κατοχή ΜΚΟ. Μόλις ενημερώθηκα ότι δεν ισχύει και ότι αυτό που έγραψα είναι ειδησεογραφικά λάθος και γι’αυτό ζητάω συγνώμη σε όλες και όλους για την παραπληροφόρηση.

Ειναι προφανές ότι δεν κάνω κριτική στη κόρη του Μητσοτάκη που όπως κάθε νέο παιδί θέλει να σπουδάσει και η οικογένειά της έχει την οικονομική δυνατότητα να την στείλει στο εξωτερικό, αλλά στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη που την ίδια ώρα στερεί τη δυνατότητα σπουδών σε 40.000 μαθητές, για να τους δώσει πελατεία στα κολέγια. Είναι χυδαία πολιτική επιλογή του. Και για να τελειώνει το παραμύθι, δεν είμαι σύμβουλος του κ. Τσίπρα και εκφράζω τις προσωπικές μου απόψεις. Είτε αυτές είναι σωστές, είτε είναι λάθος».