«Δεν θα ήθελα να θέσω την οποιαδήποτε επιστημονική προσφορά μου στην παιδεία, στην υπηρεσία μιας κομματικής υποψηφιότητας»

«Ουδέποτε υπέγραψα κείμενο υποστήριξης του κατά τα αλλά δυναμικού και εξαιρετικού στελέχους του κοινοβουλίου κ. Λοβέρδου» επισημαίνει ο καθηγητής Χημείας, Γιάννης Ματσούκας εκφράζοντας την έκπληξη που ένιωσε όταν είδε το όνομά του στη λίστα των πανεπιστημιακών που στηρίζουν τον υποψήφιο για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Σε ανακοίνωση που έστειλε στο Newsbeast ο καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών υπογράμμισε «σε τηλεφωνική επικοινωνία και στην πρόσκληση υποστήριξης της υποψηφιότητας του κ. Λοβέρδου, τον οποίο ιδιαίτερα εκτιμώ, σαφέστατα και κατηγορηματικά δήλωσα ότι δεν υπογράφω καθώς με απασχολεί, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, η ερευνητική μου δραστηριότητα, την οποία θέτω υπεράνω πάσης άλλης πολιτικής προτίμησης».

«Σας δηλώνω ότι ουδέποτε υπέγραψα κείμενο υποστήριξης, του κατά τα αλλά δυναμικού και εξαιρετικού στελέχους του κοινοβουλίου κ. Λοβέρδου, και δεν θα ήθελα με κανένα τρόπο να θέσω την οποιαδήποτε επιστημονική προσφορά μου στην παιδεία στην υπηρεσία μιας κομματικής υποψηφιότητας, όσο σημαντική κι αν είναι αυτή» συμπλήρωσε.

Ο Γιάννης Ματσούκας το μεσημέρι της Τρίτης προέβη και μέσω Facebook σε σχετική διάψευση της συμμετοχής του στο κείμενο στήριξης.