Σε δήλωση προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγα λεπτά μετά τις 22:00

το βράδυ της Κυριακής αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών 2023. Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα η ΝΔ είναι μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 20 μονάδων. «Με τη συμμετοχή των αποδήμων να αποτελεί πρόσθετο ελπιδοφόρο ξεκίνημα. Ευχαριστώ από καρδιάς που και πάλι ανέδειξαν τη Νέα Δημοκρατία μεγάλο αδιαμφισβήτητο νικητή. Αναγνωρίζουν τα σημαντικά βήματα προόδου που έκανε η χώρα. Η ΝΔ έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή. Αυτό ζήτησαν οι ψηφοφόροι με τρόπο εμφατικό. Μας ζήτησαν να τρέξουμε πιο γρήγορα στον δρόμο της προόδου για καλύτερους μισθούς περισσότερες θέσεις εργασίας για κοινωνία με λιγότερες ανισότητες για Ελλάδα ισχυρή. Η ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία.

Η ενότητα νίκησε το διχασμό. Είμαι συγκινημένος γιατί αισθάνομαι βαριά την ευθύνη ενός τόσο μεγάλου ποσοστού. Οι πολίτες θέλουν μια ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας με πιο ισχυρές αλλαγές για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος που μας χωρίζει από την Ευρώπη. Χρειάζεται κυβέρνηση που να πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις. Αυτή δεν μπορεί να προκύψει από εύθραυστους αριθμούς. Θα ακολουθήσω τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα, διατηρώντας τις απόψεις μου για την απλή αναλογική. Ο πολιτικός σεισμός σήμερα μας καλεί να επιταχύνουμε τη διαδικασία για οριστική λύση στον τόπο ώστε η πατρίδα μας να έχει σύντομα έμπειρο χέρι στο τιμόνι της.

Οι πολίτες ενέκριναν την πολιτική της αυτοδύναμης Ελλάδας και αυτοδύναμης ΝΔ. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να υλοποιήσουμε τις μεγάλες αλλαγές. Κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας καινούργιος με οδηγό τη γλώσσα της αλήθειας. Χωρίς αλαζονεία και χωρίς έπαρση που προσωπικά δεν πρόκειται να ανεχτώ με κινητήρια δύναμη το σχέδιο για την Ελλάδα 2027 ώστε η Ελλάδα να κατακτήσει ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Απευθύνομαι ενωτικά σε όσους δίστασαν να κάνουν το βήμα. Τις μεγάλες αλλαγές, τις φέρνουν οι μεγάλες πλειοψηφίες και οι ισχυρές κυβερνήσεις. Προχωράμε τολμηρά» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.