Διπλά ισχυρό είναι το αποτύπωμα του Αναπληρωτή

Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη τόσο στις ευρωπαϊκές εξελίξεις που αφορούν τη χώρα μας όσο και στις παρεμβάσεις που γίνονται σε κυβερνητικό επίπεδο και σχετίζονται με τη Δυτική Αθήνα.
Με βαριά ατζέντα όσον αφορά τα ευρωπαϊκά θέματα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ως καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός, εκπροσωπεί τη χώρα μας στα Συμβούλια Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια Κορυφής στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, μέσω των συνεχών επαφών του με τους Ευρωπαίους ομολόγους του ισχυροποιεί τη θέση της χώρας μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναδεικνύοντας τόσο τις ελληνικές θέσεις όσο και την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Δεν είναι τυχαίο, ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός έχει επισκεφτεί σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αναβαθμίζοντας τις επαφές της Ελλάδας όχι μόνο με τις μεγάλες χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία) αλλά και με τις χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης (Πολωνία, Τσεχία, Ρουμανία κλπ) αλλά για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες με τις χώρες της Βαλτικής, γεγονός που αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Βαρβιτσιώτης ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Δυτική Αθήνα, παρεμβαίνει καθοριστικά στις παρεμβάσεις που γίνονται και αφορούν την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων. Τελευταία εξέλιξη αποτελεί η ψήφιση από τη Βουλή σχετικής διάταξης στο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την απομάκρυνση των πυλώνων και την υπογειοποίηση των γραμμών υψηλής τάσης στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας και του Αιγάλεω.

Η εξέλιξη αυτή, όπως λένε συνεργάτες του υπουργού, αποτελούν προσωπική δικαίωση για τον ίδιο καθώς πάλεψε με όλους του τις δυνάμεις προκειμένου το έργο αυτό να δρομολογηθεί και να γίνει πραγματικότητα. Αποτελεί, άλλωστε, άλλη μια απόδειξη ότι η κυβέρνηση δεν μένει στα λόγια, καθώς μια ακόμη δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους Δημάρχους και τους κατοίκους της περιοχής, σήμερα γίνεται πράξη.