«Στόχος μας είναι να πείσουμε τους πολίτες που μας ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή

να έρθουν στην επόμενη κάλπη και να μας ξαναψηφίσουν, αλλά και να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερους», επισήμανε το βράδυ της Τετάρτης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τ/σ «One» και την δημ/φο Μάιρα Μπάρμπα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος εξελέγη εκ νέου βουλευτής στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει να σχηματίσει όσο γίνεται πιο ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση. «Από τη μία υπάρχει ένας διαγκωνισμός κομμάτων είτε για να μπουν στη Βουλή είτε για το ποιος θα γίνει αξιωματική αντιπολίτευση. Και, από την άλλη, υπάρχει μία κυβερνητική πρόταση, αυτή που έχουμε καταθέσει εμείς και θέλουμε ισχυρή εντολή για την υλοποιήσουμε. Ισχυρή εντολή σημαίνει αυτοδυναμία», δήλωσε.

Περαιτέρω, ο Αναπληρωτής Υπουργός έκανε λόγο για «πολιτική  κατάκτηση» της Νέας Δημοκρατίας, να κερδίσει περιφέρειες όπως η Δυτική Αθήνα όπου πολιτεύεται ο ίδιος, μία περιφέρεια με παραδοσιακά κεντροαριστερά χαρακτηριστικά, όπου η Νέα Δημοκρατία κέρδισε για πρώτη φορά με διαφορά 12% από τον Σύριζα.

Τέλος, αφού σημείωσε ότι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας αγκαλιάστηκε από τις αγορές, ο κ. Βαρβιτσιώτης, ερωτηθείς για το Ταμείο Ανάκαμψης που διαπραγματεύτηκε στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην κατά κεφαλήν κατανομή κονδυλίων και στις εισροές. «Στη δική μου περιφέρεια, τη Δυτική Αθήνα, όλοι οι δήμοι που είχαν ώριμες και σοβαρές προτάσεις, τις έχουν εντάξει σε προγράμματα, που έχουν εγκριθεί και μπαίνουν σε φάση υλοποίησης», υπογράμμισε.