«Οι λαϊκές αγορές αποτελούν ένα φιλόξενο υπαίθριο πολυκατάστημα

που απλώνεται σε όλη την πατρίδα και υποδέχεται με υπερσύγχρονους πλέον όρους όλους τους Έλληνες καταναλωτές που σταθερά τις επιλέγουν για τα ψώνια της εβδομάδας. Άλλωστε εκεί μπορούν να προμηθευτούν-εκτός από ποιοτικά είδη οικιακής χρήσης, ατομικής περιποίησης, ενδήματα, υποδήματα κ.α.-φρούτα και λαχανικά μοναδικής φρεσκάδας και εξαιρετικής επίσης ποιότητας αλλά πάντοτε σε χαμηλές τιμές που μόνο σε μία λαϊκή αγορά μπορείς συναντήσεις.

Θα ήταν όμως παράλειψη να μην σταθώ και στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας οπότε και επεδείξατε, για ακόμα μία φορά, υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης βάζοντας, με μεγάλες θυσίες ομολογουμένως, τη δημόσια υγεία πάνω από τα επαγγελματικά συμφέροντά σας. Διαχρονικά όμως εκτός από κοινωνική ευθύνη έχετε επιδείξει και κοινωνική ευαισθησία με τη στήριξη κάθε είδους ευπαθών ομάδων και στην περίοδο της οικονομικής κρίσης. Γι’ αυτά και πολλά άλλα η Πολιτεία οφείλει να συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών, όπως έκανε και με το νέο νόμο για τον κλάδο, που αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει τις λαϊκές αγορές διορθώνοντας παθογένειες ετών και αποκαθιστώντας αδικίες των προηγούμενων χρόνων, προς όφελος όλων, τόσο των επαγγελματιών και παραγωγών πωλητών όσο φυσικά και των καταναλωτών» .

Με αυτά τα λόγια ο π. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απευθύνθηκε στους προέδρους των σωματείων μελών της ΠΟΣΠΛΑ στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα γραφεία της ομοσπονδίας αποδεικνύοντας και πάλι ότι αποτελεί έναν πιστό φίλο και συμπαραστάτη των λαϊκών αγορών. Άλλωστε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήταν εκείνος που από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα της πανδημίας ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΛΑ Δημήτρη Μουλιάτο, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του προκειμένου οι λαϊκές αγορές να παραμένουν ανοιχτές και να λειτουργούν με ασφάλεια τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων.

Τέλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενημερώθηκε αναλυτικά από τον Δημήτρη Μουλιάτο για μία σειρά ζητημάτων που αφορούν στις λαϊκές αγορές, ιδιαίτερα για θέματα ασφάλειας και επαρκούς αστυνόμευσης των αγορών μας ενώ ακολούθησαν σειρά ερωτήσεων από τους προέδρους των σωματείων και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΣΠΛΑ, με τον ίδιο να δεσμεύεται να τα θέσει προς άμεση επίλυσή τους στους αρμόδιους φορείς τις Πολιτείας.