Αποσπάσματα άρθρου που αφορά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στον δυτικό τομέα της Β' Αθηνών

που δημοσιεύτηκε στο «antinews.gr» με τίτλο «Ο κύκλος των χαμένων βουλευτών - Ποιους, γιατί, πότε και πως τους κόβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Στον δυτικό τομέα της Β’ Αθηνών η Νέα Δημοκρατία είναι στην ουσία χωρίς κοινοβουλευτική παρουσία στις τοπικές κοινωνίες. Την μία από τις τρείς έδρες κατέχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και την άλλη ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Γνώστης εκ παραδόσεως της δυτικής Αθήνας, αλλά δικαιολογημένα δεν έχει ούτε χρόνο ούτε ιδιαίτερη όρεξη να την περπατήσει. Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναθεματίζει την ώρα που έδωσε (γιατί αυτό έγινε) την τρίτη βουλευτική έδρα στον Γιάννη Λοβέρδο. Εκτός του ότι δεν έχει την παραμικρή ώσμωση με τις τοπικές κοινωνίες είναι τελείως εκτός κλίματος και με την κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας.

Η γκάφα με τον κακοποιητή γονέα ήρθε να προστεθεί σε παλαιότερη δήλωσή του ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής του ήταν συμπαθής. Είναι στην ουσία «κομμένος» από τις τηλεοράσεις με μόλις πέντε τηλεοπτικές εμφανίσεις μέσα στους δύο μήνες Απρίλιο-Μάιο. Προάγγελος της διαγραφής του από την λίστα Μητσοτάκη. Η φιλική σχέση που διατηρούσε με την οικογένεια ήταν τόσης ισχύος ώστε να τον κάνει βουλευτή «μιας χρήσης». Αντικαταστάτης του φέρεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Οι λίγοι σώφρονες φοβούνται ότι υπό ορισμένες αρνητικές συγκυρίες μπορεί να κινδυνεύσει και η δεύτερη έδρα. Σε αυτήν την περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορεί να αφήσει εκτός Βουλής τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Δηλαδή ένα από τους συνεχιστές της ακραιφνούς δεξιάς ιστορικής παράδοσης στην Νέα Δημοκρατία. Κάποιοι έχουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ικανό να το κάνει. Γιατί όπως λένε «τι όφελος έχει να κρατήσει ένα Βαρβιτσιώτη στην Νέα Δημοκρατία που φτιάχνει;»