Του Αντώνη Δεωνά :

Όλη της την οργή επειδή την απέκλεισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις λίστες των Βουλευτών, τη βγάζει η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Χαλκιδαίων κ. Έλενα Βάκα,

σε μια δημοσιογράφο ομοϊδεάτισσά της την κ. Ματίνα Ρέτσα.

Άκουσον – άκουσον της κατέθεσε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση και ζητάει 25.000 ευρώ αποζημίωση, όπως δημοσιεύθηκε στην κομματική εφημερίδα της Ν.Δ και συγκεκριμένα στον Ελεύθερο Τύπο στις 6 Νοεμβρίου 2018.

Η κ. Βάκα καταγγέλλει τη δημοσιογράφο κ. Ρέτσα, η οποία σημειωτέων είχε κατέβει ως υποψήφια Βουλευτής με τη Ν.Δ το 2012 στην Εύβοια, γιατί όπως λέει, τη φωτογράφιζε, χωρίς όμως να αναφέρει το όνομά της και την αποκαλούσε υποψήφια Βουλευτή της Ν. Δ στην Εύβοια, με την έγκριση του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, γεγονός που τον εξόργισε όταν έφτασε στ’ αφτιά του και την έκοψε από τις λίστες.

Τώρα αν πράγματι ήταν στους σχεδιασμούς του κ. Μητσοτάκη να την κατεβάσει ως υποψήφια Βουλευτή στις επερχόμενες εκλογές, μόνο εκείνος το ξέρει και πολύ πιθανών ούτε η ίδια η κ. Βάκα, απλά το υποθέτει.

Αντ’ αυτής της απολεσθείσας ιδιότητας, αποφάσισε να κατέβει ως υποψήφια Δήμαρχος, επικεφαλής δημοτικής παράταξης. Κι εδώ υποστηρίζει πως είναι η επίσημη υποψήφια της Ν.Δ, κι ας έχει ανακοινώσει ο πρόεδρος του κόμματος, ότι δεν πρόκειται να δώσει επίσημο χρίσμα σε κανένα υποψήφιο, πλην μιας δυο περιπτώσεων σε μεγάλους Δήμους. Φυσικά σε αυτούς δεν συγκαταλέγεται ο Δήμος Χαλκιδαίων.

Εν τω μεταξύ στη Χαλκίδα κατεβαίνουν για δήμαρχοι άλλοι δύο «γαλάζιοι» υποψήφιοι. Κι εδώ είναι το οξύμωρο, ότι δηλαδή, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει πως σε τέτοιες περιπτώσεις δε στηρίζει κανένα και να τα βρουν μεταξύ τους οι υποψήφιοι, σπεύδει η Νομαρχιακή της Ν.Δ και δηλώνει ότι η κ. Βάκα είναι η εκλεκτή του κόμματος. Και οι άλλοι δυο υποψήφιοι πάνε στα αζήτητα; Γι’ αυτή την εκτροπή της Νομαρχιακής, τι έχει να πει ο πρόεδρος της Ν.Δ;

Πέραν τούτου όμως, η πλάκα με τις αγωγές κατά δημοσιογράφων από πολιτικά πρόσωπα, επειδή δεν τους αρέσουν τα όσα γράφονται, πρέπει να τελειώνει. Η ΕΣΗΕΑ να πάρει θέση και να τραβήξει το αφτί σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να εκφοβίζουν τους δημοσιογράφους, προκειμένου να μην γράφουν τα στραβά και τ’  ανάποδα που πράττουν οι πολιτικοί.

Έγινε μόδα κι άρχισαν και οι τελευταίοι σ’ αυτό τον τόπο να εκφοβίζουν τους ανθρώπους του Τύπου. Φανταστείτε να αποκτήσουν και κανένα αξίωμα. Φανταστείτε να βγουν έστω και κατά το ελάχιστο από την αφάνεια στην οποία είναι βυθισμένοι. Οι άνθρωποι αυτοί θα καταλήξουν να γίνουν άκρως επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία και καλά θα κάνει ο κόσμος να σκεφτεί δυο και τρεις φορές που θα δώσει την ψήφο του.

Άντε γιατί πολλοί την ψώνισαν τον τελευταίο καιρό και νομίζουν ότι με το που έγιναν Δημοτικοί Σύμβουλοι, ότι εξουσιάζουν τον κόσμο όλο.

Στην ψυχιατρική λένε οι ειδικοί πως τα όρια μεταξύ λογικής και τρέλας είναι δυσδιάκριτα και κρέμονται σε μια κλωστή. Ορισμένοι έχουν κόψει όχι την κλωστή, αλλά έχουν κόψει στην κυριολεξία… λουρί.