Για την προκλητική απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που διέρρευσε στα ΜΜΕ,

με την οποία ανοίγει τον δρόμο στα funds να διενεργούν πλειστηριασμούς σε φτωχούς ιδιοκτήτες ακινήτων, αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργός, κατά τη σημερινή του παρουσία στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Κουρουμπλής τονίζει ότι «οι όποιες δικαστικές αποφάσεις εκδίδονται για λογαριασμό του ελληνικού λαού δεν είναι άκριτες.  Η απόφαση του Αρείου Πάγου, αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για το δημόσιο αίσθημα διότι έχει επί της ουσίας προαναγγελθεί. Τα ίδια άλλωστε προανήγγειλε, στην ετήσια έκθεσή του και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος».

Ο κ. Κουρουμπλής σε επιπρόσθετη σημερινή του δήλωση υπογραμμίζει ότι «η συγκεκριμένη απόφαση του Αρείου Πάγου, αποτελεί «ταφόπλακα» για περίπου 700.000 ευάλωτους ιδιοκτήτες ακινήτων, που έρχονται αντιμέτωποι με τους δήμιους των πλειστηριασμών. Η ανθρωποκτόνα αυτή απόφαση θα συνοδεύει σε όλη τους τη ζωή την πλειοψηφία των αξιότιμων κύριων δικαστών. Η ΝΔ, που διαρκώς λέει ψέματα και προσπαθεί να ρίχνει τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εμπαίζει για ακόμη μια φορά τον ελληνικό λαό. Κι αυτό, γιατί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αυτή που το 2020 με τον πτωχευτικό νόμο που ψήφισε, κατήργησε αυτόματα την προστασία της πρώτης κατοικίας, η οποία διασφαλιζόταν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ας σταματήσουν επιτέλους οι θεομπαίχτες της Μητσοτακικής  ΝΔ  να λένε ψέματα και να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό που είναι σε απόγνωση».