Εισαγωγή :Η Δήμητρα Κορμπά, από την δυτική περιφέρεια,υποψήφια Βουλευτής με την ΝΔ στον Δυτικό τομέα, μιλά για την εμπειρία, τις αγωνίες και τις προθέσεις της)

Δημοσιογράφος κ. Κορμπά, αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα στην περιοχή του Δυτικού τομέα με την Ν.Δ. Τι σας παρακίνησε να το κάνετε?

Δήμητρα Έχω γεννηθεί στα Δυτικά και συγκεκριμένα στο Αιγάλεω, στο πατρικό μου σπίτι στον Αι Γιώργη, καθώς η γιαγιά μου ήταν μαία, από την Σμύρνη, πρόσφυγας. Από την γέννησή μου και μέχρι σήμερα ανήκω στην περιοχή και λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης αλλά και αγάπης δεν έχω μετακινηθεί, ούτε το σκοπεύω. Δημοσιογράφος. Με τι ακριβώς ασχοληθήκατε? Δήμητρα. Αφού σπούδασα στα δυτικά δημόσια σχολεία, δύσκολα, αλλά με αξιόλογες επιτυχίες στην Ανώτατη εκπαίδευση, σπούδασα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας Ιστορία-Αρχαιολογία και κατόπιν Νομικά. Καθ όλη την διάρκεια των σπουδών μου δίδασκα, ως φοιτήτρια σε όλη την δυτική περιφέρεια και με το πτυχίο στο χέρι μπήκα στην δημόσια εκπαίδευση.

Ήταν η εποχή που υπήρχαν ανάγκες τοποθέτησης πολλών εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση. Αντιλαμβάνεσθε ότι από την αρχή της βίωσής μου ενσωματώθηκα με τα κοινωνικά προβλήματα του τόπου μου και έγινα ένα με αυτά, καθώς με απασχολούσαν ως προέκταση της σχέσης με τους μαθητές μου κι ακόμα αυτά είναι που σήμερα με απασχολούν. Από το 2006 ασχολήθηκα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στις θέσεις Αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αιγάλεω και Προέδρου μεγάλου μέρους των Παιδικών Σταθμών , ενώ παράλληλα διηύθυνα το 2 ο Γυμνάσιο Αιγάλεω. Ασχολήθηκα επιπρόσθετα με την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό και ως Πρόεδρος της ΄Ενωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος του Αιγάλεω, κατέβαλα προσπάθειες να αναδυθεί από τη λήθη η σφαγή 96 Αιγαλεωτών συμπολιτών μου στις 29-9-1944 από τους Γερμανούς Ναζί.

Δημοσιογράφος Από αυτή την πολυδραστήρια πράγματι διαδρομή, μέχρι την σημερινή απόφαση να διεκδικήσετε θέση στο Εθνικό Κοινοβούλιο υπάρχει σαφώς απόσταση.

Δήμητρα Ναι έχετε δίκιο.Για εμάς τους ανήσυχους, έμπειρους και καλλιεργημένους, θα έλεγα , ντόπιους της δυτικής περιφέρειας, με την αλλαγή του εκλογικού Νόμου , τον περιορισμό της εκλογικής περιφέρειας και την μετακίνηση μεγάλων πολιτικών ονομάτων από το χώρο μας προς άλλες περιφέρειες, υπάρχει σήμερα μια σωστή ευκαιρία να εκφράσουμε τον λαό ουσιαστικά μέσα από το σώμα του, βαθιά μέσα από τα προβλήματα του, ώστε να εξασφαλίσουμε την διαδικασία όχι να μεταφέρουμε προβλήματα, αλλά να αρθρώσουμε , εμείς οι ίδιοι όσα καθημερινά ζούμε. Είναι δηλαδή σήμερα η χρυσή ευκαιρία η δημοκρατία να μην είναι εδώ τουλάχιστον αντιπροσωπευτική, αλλά πραγματικά συμμετοχική.

Δημοσιογράφος Εξηγείστε μας περισσότερο, τι εννοείτε.

Δήμητρα Λέω απλά, ότι, ποιος μπορεί να εκφράσει καλύτερα το πρόβλημα της φτώχειας μέσα σε ένα σχολείο, όπου ο μαθητής στέκει στο πλάι της πόρτας του κυλικείου, αμήχανος  που δεν μπορεί να αγοράσει την τυρόπιτα? Ποιος μπορεί να εξηγήσει καλύτερα τι σημαίνει να λειτουργεί ένα σχολείο χωρίς θέρμανση στο καταχείμωνο ή χωρίς κλιματισμό μέσα στον καύσωνα? Ποιος μπορεί να προβληματιστεί περισσότερο για τον μαθητή, που δεν μπορεί να ακολουθήσει τους συμμαθητές του στην ημερήσια εκδρομή, γιατί δεν μπορεί να πληρώσει το εισιτήριο? Ποιος μπορεί να θυμώσει περισσότερο για τον κουβά που μπαίνει κάτω από το ταβάνι που στάζει την ώρα του μαθήματος? Ο δάσκαλος μπορεί, και ακόμα περισσότερο ο διευθυντής του σχολείου, ως υπεύθυνος, που μάχεται σε μια σχολική μονάδα στα δυτικά και γεννήθηκε στα δυτικά.

Δημοσιογράφος Ποιο είναι το όραμά σας κ. Κορμπά?

Δήμητρα Δεν έχω το δικαίωμα να ονειρεύομαι ή να οραματίζομαι, μα μόνο να ανασηκώνω τα μανίκια μου και να πράττω. Σκοπεύω μόνο να δουλέψω, να προσφέρω, αν οι πολίτες το επιλέξουν. Με το ξεκάθαρα οργανωμένο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορώ να καταθέσω την εμπειρία μου για καλύτερα σχολεία, σε μια περιοχή με σχολικά συγκροτήματα γερασμένα, για μια καλύτερη υγεία σε μια περιοχή που δεν έχει κανένα παιδιατρικό νοσοκομείο, για περισσότερη ασφάλεια, εκεί που γίνονται οκτώ ληστείες ή επιθέσεις την ημέρα, για αμεσότητα διακίνησης εκεί που δεν υπάρχει παντού επαρκές συγκοινωνιακό δίκτυο, αφού το μετρό δεν έφτασε εκεί, όπως στο Χαιδάρι, στο Ιλιον, στην Πετρούπολη , στους Αγίους Αναργύρους, στο Καματερό. Κυρίως όμως θέλω να εργαστώ , ώστε να μπορούν όλοι να εργάζονται, χωρίς να απλώνουν ως επαίτες το χέρι στην εκάστοτε κυβέρνηση , δέσμιοι μιας ελεημοσύνης, που δεν αποδεικνύει την ύπαρξη ενός κράτους κοινωνικού, αλλά δυστυχώς ανάλγητου.

Δημοσιογράφος Ποια συμβουλή θα δίνατε σήμερα στους νέους ανθρώπους?

Δήμητρα Θα έλεγα σήμερα σε όλους τους νέους να μην παγιδευτούν και αδρανήσουν απέναντι στον αγώνα της ζωής, υπακούοντας στην αριστερή ιδεολογία της μη αριστείας, της μεσότητας ή ακόμα και της παθητικότητας, καθώς αυτό είναι πολύ πιο εύκολο, σαν στάση ζωής, από τον ‘’καλό’’ αγώνα. Η ανθρώπινη ύπαρξη είναι από την φύση της αγωνιστική και βλέπει προς τα πάνω , με αίσθημα συνεχούς βελτίωσης, ευγενικής άμιλλας και βέβαια αριστείας. Σε όλους τους χώρους πρέπει οι νέοι να μπαίνουν στον στίβο για να έρθουν ευγενικά πρώτοι, να δημιουργήσουν μέσα στον τόπο τους, με συνθήκες που το κράτος θα εξασφαλίσει, ώστε να μην φεύγουν και δίνουν την δύναμή τους σε ξένες χώρες. Αν όλοι ,και βέβαια η νεότητα, συμμετέχουμε στην διαδικασία ανάταξης αυτής της χώρας , με υψηλούς στόχους θα έχουμε το ανάλογο αποτέλεσμα .Οι νέοι πρέπει να πάρουν το μήνυμα ότι η ζωή δεν είναι ‘’τζόγος’’, όπως προβάλλει η νοοτροπία του ΣΥΡΙΖΑ όταν δίνει την σημαία του σχολείου σε όποιον κληρωθεί. Η ζωή είναι αγώνας προς τα πάνω..

Δημοσιογράφος Ποιο θα ορίζατε ως σημαντικό χρέος σας?

Δήμητρα Σαφέστατα τον αγώνα για την βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μου ,με το πρόγραμμα του κόμματος της Ν.Δ και συγκεκριμένα με την ανάπτυξη για την ανάταξη της οικονομίας, την στήριξη της οικογένειας, την δημιουργία θέσεων εργασίας για όλους, την ασφάλεια, την ολοκληρωμένη παιδεία, την προστασία του δικαιώματος της υγείας, την κοινωνική προστασία και την εθνική δύναμη και υπερηφάνεια. Μέσα σε μια τέτοια  διαδρομή θα θεωρούσα υποχρέωσή μου να αγωνιστώ , ώστε ο όρος ‘’πολιτικός’’ να ανακτήσει την πρώτη του αξιοπρεπή έννοια στα μάτια των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων. Αισθάνομαι λύπη να απεικονίζει ο όρος ‘’ πολιτικός ‘’, σήμερα, μετά από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την προσωπικότητα αυτή που κάνει τα πάντα για να φτάσει τον στόχο της, που άλλα λέει και άλλα εννοεί, που δεν μπορεί κανείς να την εμπιστεύεται, που διχάζει, που επαίρεται , που παραβιάζει την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, αρχή απαράβατη της δημοκρατίας, που διαστρέφει την ουσία των εννοιών και βαφτίζει φασιστικό το δημοκρατικό και καλύπτει με τον μανδύα της δημοκρατικότητας αυταρχικές συμπεριφορές. Αρχή μου είναι η δημοκρατία, το πολίτευμα των πολιτευμάτων, να λειτουργεί ουσιαστικά και γνήσια και όχι κατ επίφαση, δηλαδή ψεύτικα υποκριτικά και σύμφωνα με τα συμφέροντα κάποιων . Η δημοκρατία μπορεί να σέβεται τη γνώμη των πολλών και να λειτουργεί σύμφωνα με αυτήν, αλλά δεν είναι το πολίτευμα των λίγων , ούτε των πολλών, είναι το άριστο πολίτευμα ΟΛΩΝ!