Με στόχο να διαµορφώσει µία ελκυστική ευρωλίστα, µε υποψηφίους που µπορούν

να παραγάγουν έργο στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και να αποφύγει... αστοχίες του παρελθόντος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασχολείται πλέον προσωπικά µε την οριστικοποίηση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας ∆ηµοκρατίας, έχοντας ήδη ξεκινήσει τα σχετικά ραντεβού, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 αλλά και την «Απογευματινή της Κυριακής».

Σύµφωνα µε το ρεπορτάζ του Σπύρου Μουρελάτου για το δελτίο του ΑΝΤ1, Βαγγέλης Μεϊµαράκης, Αννα-Μισέλ Ασηµακοπούλου και Στέλιος Κυµπουρόπουλος έχουν ήδη «κλειδώσει» τις θέσεις τους µεταξύ των 42 «γαλάζιων» υποψηφίων. Εκ νέου υποψήφια θα είναι και η Ελίζα Βόζεµπεργκ, την οποία συνάντησε ο κ. Μητσοτάκης προ ηµερών στο γραφείο του. Ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει τις επόμενες μέρες ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. Υποψήφια µε το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο αναµένεται να είναι και η δηµοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα.

Πολύ κοντά στο να κλείσει µία θέση στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο φέρεται να είναι ο τρεις φορές χρυσός Ολυµπιονίκης της άρσης βαρών και προερχόµενος από το ΠΑΣΟΚ, Πύρρος ∆ήµας. Στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο αναμένεται να είναι και η Εύη Χριστοφιλοπούλου. Υποψήφιος θα είναι και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ∆ηµήτρης Τσιόδρας, ενώ έντονα ακούγεται και το όνοµα του δηµοσιογράφου Γιώργου Αυτιά. Μία θέση στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο φαίνεται ότι έχουν κλείσει, επίσης, ο υποψήφιος βουλευτής στην Κεφαλονιά, Ναπολέων Μαραβέγιας, αλλά και ο παραολυµπιονίκης µας, Αντώνης Τσαπατάκης. Εντονα ακούγεται, επίσης, το όνοµα της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου, του καθηγητή ∆ιεθνών Σχέσεων, Σωτήρη Σέρµπου, και του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου.