Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η Χαρά Καφαντάρη τόνισε:
«Η Τουρκία ενώ αναγνωρίζει στον Εύξεινο Πόντο το δίκαιο της θάλασσας, δεν το έχει υπογράψει. Υπάρχει μια αποκλιμάκωση η κατάσταση όμως εξακολουθεί και είναι κρίσιμη. Αυτό που απαιτείται από την πλευρά της Ελλάδας είναι να υπάρχει μια πρωτοβουλία κινήσεων, δεν πρέπει να παρακολουθούμε τα γεγονότα, δεν πρέπει να αφήνουμε τις πρωτοβουλίες στη γείτονα χώρα. Τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν είναι για μικροπολιτική. Πρέπει να υπάρχει σύμπνοια, εθνική συνεννόηση και εθνική γραμμή. Παράδειγμα είναι η υπεύθυνη στάση αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και για την περίπτωση του Έβρου και για την κατάσταση στο Αιγαίο.
Τι έκανε η ΝΔ για την συμφωνία των Πρεσπών που τώρα την τιμά. Αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη συμφωνία τώρα θα είχαμε τους Τούρκους και στα βόρεια σύνορά μας, ενώ με τη συμφωνία η Ελλάδα επιτηρεί τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας. Στην Σύνοδο Κορυφής που έγινε ο κ. Μητσοτάκη δεν έφερε το θέμα, δε ζήτησε κυρώσεις, συμμετείχε μόνο σε μια προπαρασκευαστική συνάντηση, με τον πρόεδρο της Κύπρου. Στην εξωτερική πολιτική χρειάζεται ειλικρίνεια, όχι κραυγές, δράσεις, έντονη διπλωματία και διεθνής κινητικότητα για τα δίκαια μας. Απαιτείται μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, να χτίζεις συμμαχίες, να παίζεις πρωταγωνιστικό ρόλο εξισορροπητικό ειρηνικό στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Η Ελλάδα είναι κόμβος σε πολλούς τομείς.»
Για την πορεία της οικονομίας η βουλευτής επεσήμανε: «Ο κ. Μητσοτάκης γύρισε με 7 δις λιγότερα από τα αναμενόμενα. Οι άμεσες επιδοτήσεις μειώθηκαν από το αρχικό ποσό και έφτασαν στα 16,69 δις και αυτά θα δοθούν με συγκεκριμένους όρους και μεταρρυθμιστικά προγράμματα. Το πόρισμα της Επιτροπής Πισαρίδη δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, αν και ως ΣΥΡΙΖΑ το ζητήσαμε. Οι αλλαγές που θα έρθουν θα είναι σε νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση. Απαιτείται μια άλλη πολιτική σε διαφορετική εντελώς κατεύθυνση η κοινωνία πρέπει να στηριχθεί - έρχονται πλειστηριασμοί από τον Σεπτέμβρη. Κατατέθηκε τροπολογία από τη Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και θα συζητηθεί σήμερα, για ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας».