Πενταμελής σπείρα που διέπραττε κλοπές από οικίες στα βόρεια προάστια, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς.

Οι δράστες, ηλικίας από 24 έως 47 ετών, συνελήφθησαν στο Μαρούσι, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ νωρίτερα, με το πρόσχημα παράδοσης χαλιών, αποπειράθηκαν να διαπράξουν κλοπή από οικία στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η δράση της σπείρας ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018. Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι πήγαιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπου με το πρόσχημα της πώλησης ή παράδοσης εμπορευμάτων, όπως χαλιά ή φρούτα, έπειθαν ενοίκους οικιών να τους επιτρέψουν την είσοδο.

Αμέσως μετά, τα μέλη της σπείρας απασχολούσαν τους ενοίκους, ενώ οι συνεργοί τους ερευνούσαν τους χώρους των οικιών και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή. Ταυτόχρονα, άλλοι δράστες παρέμεναν έξω από τις οικίες ως «τσιλιαδόροι», προκειμένου να τους ενημερώσουν έγκαιρα σε περίπτωση που ερχόταν κάποιος.

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις κλοπών, από οικίες στο Χαλάνδρι, την Κηφισιά, τα Βριλήσσια και την Αγία Παρασκευή. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.