Άρχισαν να λύνονται οι γρίφοι με τις υποψηφιότητες σε ορισμένους δήμους, από τους οποίους αποχωρούν οι πανίσχυροι δήμαρχοι που τους υπηρετούν μέχρι σήμερα.

Χθες ανακοινώθηκε επισήμως η υποψηφιότητα για το δήμο Αμαρουσίου. Μετά την απόφαση του κ. Γιώργου Πατούλη να κατέβει στην Περιφέρεια, είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον εφτά μέλη του συνδυασμού του, κάποια απ’ τα οποία υπηρετούν ακόμη και σήμερα ως αντιδήμαρχοι.

Αυτά τα πρόσωπα ήταν οι κ.κ. Παναγιώτης Βραχνός, Νίκος Πέππας, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Δημήτρης Σμυρνής, Σπύρος Σταθούλης, Στέφανος Τσιπουράκης και Ρένα Χαλιώτη.

Ο ίδιος ο κ. Πατούλης δεν είχε δώσει σε κανένα το δαχτυλίδι της διαδοχής και μάλιστα είχε πει χαρακτηριστικά, ας κατέβουν όσοι θέλουν. Όμως αυτή η πολυδιάσπαση δεν άρεσε καθόλου στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έβλεπε πως έτσι κινδυνεύει να χάσει ένα προπύργιο, το οποίο κέρδιζε από τον πρώτο γύρο των εκλογών.

Όλοι οι υποψήφιοι της παράταξης «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη», κλήθηκαν χθες στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και τους ανακοινώθηκε πως υποψήφιος για το δήμο θα είναι ο κ. Θόδωρος Αμπατζόγλου, πρώην Διοικητής του ΙΚΑ και πρώην πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ένας άνθρωπος με κύρος, που γνωρίζει καλά από διοίκηση και φυσικά έρχεται να γεφυρώσει δυο από τις πολλές πολιτικές τάσεις που υπάρχουν στις τάξεις της Ν.Δ. Αυτή του προέδρου του κόμματος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην προέδρου κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Το ερώτημα είναι αν οι απογοητευμένοι μνηστήρες και νύφες, για τη θέσης του δημάρχου Αμαρουσίου, θα στηρίξουν ένθερμα την υποψηφιότητα Αμπατζόγλου ή θα κατέβουν αυτόνομα για να πάρουν το δικό τους μερίδιο στο δήμο, κάτι που θα ευνοήσει το μεγάλο αντίπαλο της παράταξης του κ. Πατούλη, τον κ. Γιώργο Καραμέρο, ο οποίος θα κατέβει με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα έχει, όπως πληροφορούμαι και τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ.

Τα πράγματα στο συγκεκριμένο δήμο δεν θα είναι καθόλου εύκολα για τους υποψηφίους, με δεδομένο και το νέο εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής, που θα ισχύσει σ’ αυτές τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.