Γ. Πατούλης: «Βάζουμε την ανακύκλωση στην καθημερινότητά μας για ένα καθαρότερο

περιβάλλον και μία καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες της Αττικής»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συνεχίζοντας την περιοδεία του στους Δήμους της Αττικής, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος της Περιφέρειας για την ενίσχυση της ανακύκλωσης στην Αττική, μετέβη στο Δήμο Φιλοθέης- Ψυχικού. Ειδικότερα παρέδωσε στον Δήμαρχο Δ. Γαλάνη, 1 απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας, καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων και κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης. Στην τελετή παράδοσης παρέστησαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης, Βορείου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος καθώς και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιώργος Παπαχρόνης.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής: «Σήμερα παραδίδουμε στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού και στον άξιο Δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη, ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο και καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων. Παράλληλα παραδώσαμε και κάδους εσωτερικού χώρου ανακύκλωσης, για τις ανάγκες του Δήμου. Πρόκειται για ιδιαίτερα χρήσιμα εργαλεία στην προσπάθεια που κάνουμε μαζί με τους Δήμους για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, τα οποία είμαι βέβαιος πως θα αξιοποιήσει κατάλληλα με τους συνεργάτες του, έτσι ώστε να συμβάλει και με τη βοήθεια της Περιφέρειας, στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά παράλληλα και στην αναβάθμιση της ζωής των πολιτών. Βεβαίως, για να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα θα πρέπει σε αυτήν την προσπάθεια που κάνουμε από κοινού με τον Δήμαρχο, να συνδράμουν και οι ίδιοι οι πολίτες, τους οποίους θα θέλαμε να παρακαλέσουμε να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε αυτή η προσπάθεια να τελεσφορήσει. Η προσπάθειά μας αυτή θα συνεχιστεί έως ότου και οι 66 Δήμοι της Αττικής λάβουν από εμάς τα εργαλεία εκείνα, που θα τους επιτρέψουν να καταστήσουν το 2020 έτος ανακύκλωσης, όπως έχει ανακηρυχθεί από την Περιφέρεια Αττικής».  

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Δ. Γαλάνης τόνισε τα εξής: «Ο Δήμος μας μπαίνει δυναμικά σε μια νέα εποχή διαχείρισης απορριμμάτων. Με το νέο απορριμματοφόρο βιο-αποβλήτων που παραλαμβάνουμε σήμερα, από τον Περιφερειάρχη κ.Γιώργο Πατούλη, κάνουμε το πρώτο σημαντικό βήμα προς την αποτελεσματική διαχείριση των οργανικών αποβλήτων του Προαστίου μας. Έχοντας προετοιμάσει ένα πρόγραμμα διαχείρισης των βιο-αποβλήτων ξεκινάμε με τις λαϊκές αγορές και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και στις τρεις κοινότητες του Προαστίου μας. Στόχος μας η σημαντική μείωση των απορριμμάτων τροφών που οδηγούνται σε ταφή και η εναλλακτική τους χρήση ως εδαφοβελτιωτικού (λιπάσματος) υψηλής ποιότητας. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, τους συνεργάτες και το επιτελείο του για την εξαιρετική συνεργασία, την οποία προσβλέπω να συνεχίσουμε στο μέλλον, με στόχο ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού να αποτελέσει Δήμο Πρότυπο και στη διαχείριση των απορριμμάτων».