Μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας ανέδειξαν

στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 8 Ιουνίου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «+εργαζόμαστε για τη πόλη της καρδιάς μας» Απρόσκοπτη λειτουργία του Κοιμητηρίου Κηφισιάς με το δικαίωμα κάθε πολίτη για την αυτοδιαχείριση του ταφικού μνημείου του, κατεστραμμένα πεζοδρόμια, πράσινο και επεισόδια μεταξύ νεαρών στη Κηφισιά ήταν κάποια από τα θέματα. «Να καταδικάσει την ανάρτηση της κοινοτικής Συμβούλου Κηφισιάς και εντεταλμένης για την διαχείριση του Κοιμητηρίου Ράνιας Ντάλλη», ζήτησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Γιάννης Διονυσιώτης, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Διονυσιώτης , εκπροσωπώντας τη παράταξη «+εργαζόμαστε για την για τη πόλη της καρδιάς μας» είπε πως «η κοινοτική σύμβουλος αμέσως μετά το κοινοτικό συμβούλιο στις 27 Μαΐου, έκανε μια ανάρτηση στο διαδίκτυο που θίγει όλους τους δημοτικούς συμβούλους» και ζήτησε να δοθούν διευκρινήσεις. Η ανάρτηση αναφέρει ««Οι λαοί που εκλέγουν διεφθαρμένους πολιτικούς, κλέφτες, απατεώνες και προδότες δεν είναι θύματα είναι συνένοχοι» Τζώρτζ Όργουελ. Σκέψεις μετά την αποψινή συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς»

Ο κ. Γιάννης Διονυσιώτης είπε πως «θα έπρεπε να πάρει θέση το Δημοτικό Συμβούλιο». Μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έγινε ανάλυση για το αν επιτρέπεται η «αφή των καντηλιών» και ο καλλωπισμός των τάφων από μη εξουσιοδοτημένα άτομα από τον εκάστοτε δικαιούχο τάφου, ο Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να καλέσει την Κοινοτική Σύμβουλο στο επόμενο Συμβούλιο και να την ρωτήσει τι εννοούσε με την ανάρτησή της. Άλλο θέμα που έθιξε ο κ. Γιάννης Διονυσιώτης ήταν αυτό των κατεστραμμένων πεζοδρομίων σε αρκετά σημεία την πόλης, στα οποία υπάρχει αρκετή κίνηση πεζών, όπως έξω από το Μουσείο Γουλανδρή, από τον ΗΣΑΠ, καθώς και από την οδό Ανδριανού. Ανέφερε επίσης πως η ΤΡΕΝΟΣΕ έχει κάνει μια πρόταση στον Δήμο Κηφισιάς για να του παραδώσει κάποιες μεγάλης ηλικίας ελιές, από τα έργα που γίνονται για την επέκταση της γραμμής του τρένου από Κόρινθο Πάτρα.

Όπως είπε είναι ευκαιρία για τον Δήμο και το μόνο που χρειάζεται είναι η μεταφορά τους. Ένα ακόμη σημαντικό θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο σύμβουλος της παράταξης «+εργαζόμαστε για τη πόλη της καρδιάς μας» ήταν η απαράδεκτη αίθουσα δημοτικών συμβουλίων. Όπως είπε πρέπει κάποια στιγμή να ξαναγίνονται δια ζώσης τα συμβούλια και δεν θα μπορούμε να συνεδριάσουμε σε αυτή τη «μεταφερόμενη» αίθουσα. Έκανε πρόταση να ζητήσουν από την ΔΕΗ να παραχωρήσει στον Δήμο Κηφισιάς το διατηρητέο κτίριο το οποίο βρίσκεται δίπλα στο σταθμό ΗΣΑΠ Κηφισιάς, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως αίθουσα συμβουλίων και εκδηλώσεων.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Ανδρεαδάκης είπε για το πρόβλημα που υπάρχει στην οδό Λεβίδου με την εγκατάσταση ενός επικίνδυνου γερανού εδώ και αρκετό καιρό, στον οποίο ανεβαίνουν παιδιά και μπορεί να υπάρξει κάποιο ατύχημα. Ο αντιδήμαρχος Σταύρος Ζαπάντης είπε πως ο Δήμος έχει επικοινωνήσει πολλές φορές με τον εργολάβο αλλά «δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει κάτι».

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Καραγιαννάκης είπε πως τα δέντρα που φυτεύει η Υπηρεσία Πρασίνου, ανα δεν ποτίζονται ξεραίνονται. Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιώργος Σκορδίλης παραδέχθηκε ότι αν και τα δέντρα ποτίζονται υπάρχουν μερικές αστοχίες στις φυτεύσεις, περισσότερο εξαιτίας κάποιων δενδρυλλίων. Τέλος ο κ. Καραγιαννάκης έθιξε το μεγάλο πρόβλημα με επεισόδια ελλείψει αστυνόμευσης τα Παρασκευοσαββατοκύριακα , σε σημεία συγκεντρώσεων νεαρών στο κέντρο της Κηφισιάς αλλά και της Νέας Ερυθραίας όπου γίνονται φασαρίες και χειροδικίες μεταξύ τους. Ο κ. Δήμαρχος είπε πως εδώ και 20 μέρες γίνονται περιπολίες από την ιδιωτική υπηρεσία ασφαλείας που έχει ο Δήμος και ότι το Αστυνομικό Τμήμα της Κηφισιάς βρίσκεται σε δεινή θέση και δεν μπορεί να βγάζει αστυνομικούς για περιπολίες.