Για τη φωτιά στην Πεντέλη μίλησε η δήμαρχος της περιοχής το πρωί της Τετάρτης (20/7)

υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα αλλά φόβος αναζωπύρωσης. Η Δήμητρα Κεχαγιά άφησε επίσης αιχμές για εμπρηστική ενέργεια επισημαίνοντας πως «ήταν σε σημείο που δύσκολα θα μπορούσε να συμβεί με κάποιο φυσικό τρόπο». Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, μίλησε στο MEGA και τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, υπάρχουν όμως, αρκετές πιθανότητες αναζωπύρωσης στον ορεινό όγκο μας, από εκεί που πέρασε η φωτιά δηλαδή, από το απόγευμα και έπειτα, και εκεί επιχειρούν τα οχήματά μας. Βλέπω ένα καμένο τοπίο, η καμένη έκταση δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά είναι μία εικόνα που δεν μπορούμε να την δεχθούμε». 

Για τη φωτιά στην Πεντέλη μίλησε η δήμαρχος της περιοχής το πρωί της Τετάρτης (20/7) υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα αλλά φόβος αναζωπύρωσης. Η Δήμητρα Κεχαγιά άφησε επίσης αιχμές για εμπρηστική ενέργεια επισημαίνοντας πως «ήταν σε σημείο που δύσκολα θα μπορούσε να συμβεί με κάποιο φυσικό τρόπο».

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, μίλησε στο MEGA και τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, υπάρχουν όμως, αρκετές πιθανότητες αναζωπύρωσης στον ορεινό όγκο μας, από εκεί που πέρασε η φωτιά δηλαδή, από το απόγευμα και έπειτα, και εκεί επιχειρούν τα οχήματά μας. Βλέπω ένα καμένο τοπίο, η καμένη έκταση δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά είναι μία εικόνα που δεν μπορούμε να την δεχθούμε».

«Οι πολίτες είχαν απομακρυνθεί για λόγους ασφαλείας, ωστόσο τώρα μπορούν να επιστρέψουν σπίτια τους. Καλούν να επιστρέψουν και τους ενημερώνει και η αστυνομία» συμπλήρωσε. «Ήταν σε σημείο που δύσκολα θα μπορούσε να συμβεί με κάποιο φυσικό τρόπο» «Είναι δευτερεύον αυτή τη στιγμή να δούμε εμείς από πού προήλθε η φωτιά, είναι δουλειά των αρμόδιων αρχών. Η φωτιά δεν ξεκίνησε από τα διοικητικά μας όρια ήταν στο Ντράφι, ανέβηκε και πέρασε σε εμάς και πέρασε ξανά στο Ντράφι. Ήταν σε σημείο που δύσκολα θα μπορούσε να συμβεί με κάποιο φυσικό τρόπο. Οι αρχές θα κάνουν την έρευνα και θα δοθεί φως αφού ηρεμήσουν τα πράγματα» είπε κλείνοντας η δήμαρχος Πεντέλης.