«Στον εισαγγελέα όσοι παραβιάζουν τα μέτρα προστασίας»

Αποφασισμένη να μην επιτρέψει κανένα περιστατικό παραβίασης των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού, δηλώνει η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που εμφανίστηκαν και κάποια σοβαρά περιστατικά, όπως χθες όταν διαπιστώθηκε ότι άνοιξε παράνομα το γήπεδο «5Χ5». Ο συγκεκριμένος αθλητικός χώρος, με απόφαση της δημοτικής Αρχής, είχε κλείσει από τις 12 Μαρτίου και η κ. Κεχαγιά ξεκαθάρισε πως το θέμα θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Σε δηλώσεις της η δήμαρχος Πεντέλης ανέφερε συγκεκριμένα: «Από την πρώτη στιγμή, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αντιμετωπίσαμε τον πρωτοφανή κίνδυνο που έχει για την υγεία των πολιτών, ο ιός COVID-19. Κλείσαμε πολύ νωρίτερα από τις οδηγίες της Πολιτείας, τους αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους, τα ΚΑΠΗ, τους παιδικούς σταθμούς και απαγορεύσαμε άμεσα όλες τις δραστηριότητες αυτές. Αυτό επιβάλλει ο σεβασμός στην υγεία των πολιτών και η πρόληψη. Η στάση των στελεχών του συγκεκριμένου σωματείου είναι ανεύθυνη, απαράδεκτη και εξοργιστική.

Έθεσε σε κίνδυνο την υγεία παιδιών και μεγάλων και γι’ αυτό θα λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη. Λυπάμαι και για εκείνους τους λιγοστούς γονείς που επέδειξαν εμβληματική ανευθυνότητα και έστειλαν τα παιδιά τους λαθραία σε προπόνηση, αγνοώντας τις αποφάσεις και εκκλήσεις της Πολιτείας και του δήμου και αδιαφορώντας για τις συνέπειες της πράξης τους αυτής». Και κατέληξε: «Η δημοτική αρχή Πεντέλης, με την ίδια σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα, θα εργάζεται με μοναδικό της στόχο την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας».

Μετά το περιστατικό η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά αποφάσισε να ξανακλείσει άμεσα ο συγκεκριμένος χώρος, όπως και οι άλλοι αθλητικοί χώροι, για λόγους προστασίας των αθλουμένων και των πολιτών, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί. Ακόμη να φυλάσσονται όλοι οι δημοτικοί χώροι, προς αποφυγή τέτοιων περιστατικών, για όσο χρονικό διάστημα θα παραμένουν κλειστοί και τέλος να γνωστοποιηθεί η υπόθεση στον εισαγγελέα, ώστε να επιληφθεί η δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου.