Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7/2/19 στον Δήμο Πεντέλης από τον Σύνδεσμο Φιλίας Εθνών με Πρόεδρο την κ. Ευαγγελία Λεονταρίδου σε συνεργασία

με το Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας του Ιράν υπό την Αιγίδα του Δημάρχου Δημήτρη Καψάλη Στεργίου,στο Πολιτιστικό κέντρο Μελισσίων η έναρξη τής τριήμερης παρουσίασης έργων, φωτογραφίας, ζωγραφικής, και Χειροτεχνίας δύο Ιρανών καλλιτεχνών.

Στην παρουσίαση παρέστη ο Πρέσβης κ. Σαμπεστάρι όπου μίλησε για τον Πολιτισμό του Ιράν. Ο Δήμαρχος μας Δημήτρης Καψάλης Στεργίου τον υποδέχθηκε και έκανε μια ανασκόπηση της Ιστορίας του Πεντελικού και το σπουδαίο έργο επετέλεσε στην Ιστορία μας και στον Πολιτισμό μας από Αρχαιοτάτων χρόνων.

Συγκεκριμένα ανέφερε : Η Πεντέλη και το Πεντελικό βουνό ειδικότερα δεν είναι ένας συνηθισμένος τόπος, είναι ο τόπος όπου καταξιώνεται από την παγκόσμια Ιστορία. Είναι ο τόπος γενέτειρα του Παρθενώνα.. είναι ο τόπος που πότισε τους Αθηναίους νερό είναι το ευλογημένο βουνό της Χριστιανοσύνης είναι το βουνό που χάρισε με τα πλούσια δάση του ζωή στους φυματικούς την δεκαετία του 1950 και σήμερα αποτελεί σσοβαρο οικονομικο τουριστικό παράγοντα και ελπίζουμε στην κατεύθυνση αυτη με την Συνδρομή της κ. Λεονταρίδου και του Συλλόγου της... Εμείς οι Σαρακατσανέοι ήρθαμε εδώ όταν οι Τούρκοι έκαψαν το Μεσολόγγι το 1826. Στη συνέχεια η περιοχή κατοικήθηκε από μικρασιατικά και ποντιακά στοιχεία που οι Τούρκοι έδιωξαν από τα παράλια της Μ.Ασιας και τον Πόντο.

Επομένως κ Πρέσβη αντιλαμβάνεστε ότι ο Δήμος κατοικείται από ένα ευαίσθητο εθνικό στοιχείο που έχει υποστεί τις διώξεις του. Και κρατάει ψηλά το Ελληνισμό του όπως και εσείς τον Εθνικισμό σας και την Πατρίδα σας και καλά κάνετε..Το βιωτικό και μορφωτικό επίπεδο των κατοίκων του Δήμου είναι υψηλό και μπορούμε να παρέχουμε υψηλές προδιαγραφές εκπαίδευσης στα παιδιά μας.. 

Σοφία Παπασπύρου