Ο Δήμος Χαλανδρίου χρηματοδοτήθηκε για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του με το «αστρονομικό ποσό»

των 700 ευρώ και προφανώς η δημοτική αρχή είναι τουλάχιστον δυσαρεστημένη από το ύψος της χρηματοδότησης που έλαβε από την Περιφέρεια Αττικής και ειδικότερα από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Χάρη Ρώμα, που έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για την συγκεκριμένη δημαρχία.

Ο Δήμος Χαλανδρίου έχοντας συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία ζητά με ανακοίνωσή του να δημοσιοποιήσει ο κ. Ρώμας τις επιχορηγήσεις που έλαβαν οι δήμοι για τις καλοκαιρινές τους εκδηλώσεις, ώστε να γίνει μια άμεσα αντιληπτή σύγκριση.

Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Ρώμας επέστρεψε με τις συνήθεις πλέον ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις -παρότι ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος απέφυγε επιμελώς στην πρόσφατη συνέντευξή του να προσωποποιήσει το θέμα – επιχειρώντας, μάταια βέβαια, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Αντί των φλύαρων, ακατανόητων και ασύντακτων κειμένων, θα ήταν καλύτερα:

- Να δημοσιοποιήσει τη λίστα των επιχορηγήσεων που έλαβαν οι δήμοι από την Περιφέρεια Αττικής, για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του 2022.

-Να αιτιολογήσει γιατί το Χαλάνδρι χρηματοδοτήθηκε με 700 ευρώ, ενώ δήμοι, με ασύγκριτα μικρότερο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, έλαβαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, όπως προκύπτει από τις αναρτημένες στην διαύγεια αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής.

-Να εξηγήσει γιατί ματαίωσε, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, τη χρηματοδότηση της μίας και μοναδικής θεατρικής παράστασης, η οποία είχε μάλιστα επισήμως ανακοινωθεί στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022.

Και να δώσει μια εξήγηση γιατί η παράσταση (που πραγματοποιήθηκε τελικά με έξοδα του Δήμου) κόστισε τα μισά χρήματα από όσα την είχε κοστολογήσει η Περιφέρεια.

Είναι ίσως λογικό ο προσφάτως μεταδημοτεύσας από τον δήμο Αθηναίων, αντιπεριφερειάρχης να έχει πλήρη άγνοια για την  πολιτιστική ζωή της πόλης τις τελευταίες δεκαετίες.

Καλό όμως θα ήταν να αποδεχθεί, ότι η πολιτιστική συνεισφορά και δημιουργία εκατοντάδων δημιουργικών ανθρώπων από όλο το φάσμα των Τεχνών δεν παρελαύνει αυτοθαυμαζόμενη στα τηλεοπτικά πλατό, όπως έχουν συνηθίσει άλλοι….

Αποτέλεσμα της συνεισφοράς όλων αυτών των ανθρώπων ήταν οι 81 παραστάσεις του Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2022, τις οποίες απόλαυσαν χιλιάδες κόσμου, στο πλήρως ανακαινισμένο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, αλλά και στις γειτονιές του Χαλανδρίου.   
Οπότε λίγη μετριοφροσύνη από τον κ. Ρώμα, περί των υπαρκτών η ανύπαρκτων επιτευγμάτων του ως αντιπεριφερειάρχη, δεν θα έβλαπτε».