Ξεκίνησε την Τετάρτη και θα συνεχιστεί στις 15 Νοεμβρίου ενώπιον του μικτού ορκωτού δικαστηρίου,

η δίκη της 50χρονης, η οποία τον Νοέμβριο του 2021 πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον 70χρονο πατέρα του παιδιού της έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι.

 Η 50χρονη, προσωρινά κρατούμενη για τη συγκεκριμένη υπόθεση, δικάζεται για σειρά σοβαρότατων αδικημάτων, με βασικό την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος του 70χρονου, γνωστού ιατρού, απόπειρα αρπαγής ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 χρόνια, κ.ά..

Η διαδικασία καθυστέρησε να ξεκινήσει, καθώς η κατηγορούμενη, με καταγωγή από την Αλβανία, δεν είχε συνήγορο και αρνήθηκε να δεχθεί τους δύο δικηγόρους που της διόρισε το δικαστήριο, με αποτέλεσμα η δίκη να ξεκινήσει χωρίς δικηγόρο υπεράσπισης της κατηγορουμένης.

Η 50χρονη υπέβαλε σειρά αιτημάτων, όπως αντικατάσταση των μελών της σύνθεσης, την παρουσία του πρεσβευτή της χώρας καταγωγής της κ.ά., τα οποία απορρίφθηκαν από το δικαστήριο.

Στην κατάθεσή του, ο 70χρονος γιατρός περιέγραψε τη γνωριμία του με την κατηγορούμενη, τη γέννηση της κόρης τους και την αναγνώριση της ανήλικης από τον ίδιο. Είπε επίσης, ότι από το 2018, είχε ο ίδιος αποκλειστικά τη γονική μέριμνα του παιδιού και ότι από το 2017 είχε απαγορευτεί με ασφαλιστικά μέτρα στην κατηγορούμενη να πλησιάζει το κοριτσάκι.

Το θύμα κατέθεσε ότι την επίμαχη μέρα, η κατηγορούμενη τον περίμενε έξω από την πολυκατοικία του και ενώ ο ίδιος βρίσκονταν με την ανήλικη κόρη τους μέσα στο αυτοκίνητό του και εισέρχονταν στο γκαράζ του διαμερίσματός του, η 50χρονη, αφού είπε στο παιδί να βγεί από το όχημα, άρχισε να πυροβολεί. "Είχε ρίξει τρεις - τέσσερις πυροβολισμούς. Σταμάτησε να πυροβολεί γιατί μάλλον έπαθε εμπλοκή το όπλο. Επειδή με έβλεπε ζωντανό, με τη λαβή του όπλου άρχισε να με χτυπάει στο κεφάλι. Προσπάθησα να φύγω… Ήμουν αιμόφυρτος και τότε πήρε μια πέτρα και με χτύπαγε στο κεφάλι και στο πρόσωπο. Σταμάτησε κάποια στιγμή να με χτυπά και είπε στο παιδί 'πάμε να φύγουμε'. Το παιδί ξάπλωσε κάτω για να μην πάει μαζί της...".