Ευχαριστήρια δήλωση Δημάρχου Κρωπίας προς Περιφερειάρχη Αττικής Γ.Πατούλη και εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Ε.Κοσμίδη

Με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και τη συμβολή της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου Ευρώπης Κοσμίδη από σήμερα, Πέμπτη 14 Μαΐου 2020, έχουμε πλήρη επανέναρξη εργασιών για το κρίσιμο αντιπλημμυρικό έργο πόλεως Κορωπίου. Ήδη από την Τρίτη 12 Μαΐου 2020 είχαμε επανέναρξη στο βόρειο τμήμα του έργου στην οδό Σπύρου Δάβαρη και σήμερα Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 ξεκίνησαν εργασίες στη συμβολή των Οδών Β.Ολγας, Λεωφ. Β.Κωνσταντίνου/ Στ.Παπανικολάου στην πλατεία Αγάμων. Υπενθυμίζεται επίσης, ότι η επιβλέπουσα αρχή του έργου είναι οι Τεχνικές υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας -Περιφερειακής Ενότητας- Ανατολικής Αττικής. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κρωπίας δεν είχε την επίβλεψη.

Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της ειδικής εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου Ευρώπης Κοσμίδη, ήταν επιτυχημένες. Η κοινωνία του Κορωπίου και η δημοτική διοίκηση ευχαριστούν θερμά τον Γιώργο Πατούλη τον Περιφερειάρχη Αττικής για την κατανόηση του προβλήματος που δημιουργήθηκε και τις άμεσες ενέργειες που έκαναν με την καΚοσμίδη. Όλο το προηγούμενο διάστημα έθετα άμεσα το πρόβλημα της ξαφνικής παύσης εργασιών, είχαμε επίσης πράγματι επίπονες διαπραγματεύσεις της Περιφέρειας Αττικής με την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο και συνάδελφο μηχανικό προς την ανάδοχο εταιρία ενώ με πρωτοβουλία μου κάλεσα ακόμα και σε επιτόπια επίσκεψη στο έργο τον κ.Περιφερειάρχη. Όλα εξελίχθηκαν καλώς και σήμερα πήγα και προσωπικά στο σημείο της επανέναρξης για να συντονιστεί καλύτερα η επίσπευση των εργασιών και σύντομα να ελευθερωθεί η κεντρική λεωφόρος. Ο Δήμος μας όλο το διάστημα της παύσης των εργασιών, εν μέσω πανδημίας, σε συνεχή βάση, δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για την άμεση επανέναρξη του έργου. Τώρα πρέπει και άμεσα να ολοκληρωθεί.