Παλιοί γνώριμοι των αρχών και με δράση από τον Δεκέμβριο του περασμένου χρόνου

ήταν τα μέλη συμμορίας που συνελήφθησαν ύστερα από καταδίωξη στην Αττική Οδό. Πρόκειται για τέσσερα άτομα ηλικίας 24, 22, 50 και 27 ετών με «παρελθόν» σε υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κρωπίας της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής έβαζαν στο στόχαστρο τους κυρίως μονοκατοικίες στην περιοχή του Κορωπίου.

Τα μέλη της συμμορίας, κυρίως πρωινές και μεσημβρινές ώρες, πήγαιναν στο Κορωπί και επιβαίνοντας στο «επιχειρησιακό» τους όχημα, αναζητούσαν και στη συνέχεια στοχοποιούσαν μονοκατοικίες οι ένοικοι των οποίων απουσίαζαν. Παραβίαζαν με διαρρηκτικά εργαλεία είτε τις πόρτες είτε τα παράθυρα τους και έμπαιναν στο εσωτερικό αφαιρώντας κυρίως ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και κοσμήματα και χρηματικά ποσά. «Πάντα έξω από το σπίτι, μέσα στο αυτοκίνητο, περίμενε ένα μέλος της ομάδας με την μηχανή αναμμένη ώστε να διαφύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μετά την πράξη τους» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «τα αντικείμενα που αφαιρούσαν από τις οικίες, τα διοχέτευαν αμέσως, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη».

Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν επιπλέον 6 περιπτώσεις κλοπών από σπίτια με τον ίδιο τρόπο ενώ τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο της συμμορίας, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με δικογραφία σε βάρος τους –κατά περίπτωση- για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απείθεια, επικίνδυνη οδήγηση για παράβαση της νομοθεσίας περί κ.ο.κ., βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και περί αποδεικτικής ισχύος των αστυνομικών ταυτοτήτων. Οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζονται.