Συνάντηση με το Δ.Σ του Συλλόγου Ποντίων Δήμου Φυλής «Η Τραπεζούντα» είχαν ο επικεφαλής Δημήτρης Μπουραΐμης και στελέχη της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ,

στο πλαίσιο των επαφών τους με εθνικοτοπικούς και τοπικούς Συλλόγους του Δήμου Φυλής.

Στη συνάντηση κυριάρχησαν θέματα που απασχολούν την ευαίσθητη συνοικία στην οποία βρίσκεται ο Σύλλογος (περιοχή Λίμνη του Πάρκου Πόλης), όπως η έλλειψη επαρκούς οδοποιίας και καθαριότητας, τα κρούσματα παραβατικότητας, η ανομία κλπ.

Τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι, μετά από τόσα χρόνια, δεν έχει τίποτε με τα εγκαταλειμμένα κτίρια στα οποία γίνεται διακίνηση και χρήση ναρκωτικών αλλά και τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα που τους έχουν δοθεί σχετικά με την περίφραξη του χώρου και την κατασκευή του Μνημείου για τον Ποντιακό Ελληνισμό στο προαύλιο του κτιρίου.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μπουραΐμης χαρακτήρισε το Σύλλογο Ποντίων ως Σύλλογο - πρότυπο, που διαχειρίζεται με αυτάρκεια και αξιοπρέπεια την αδιαφορία της διοίκησης του Δήμου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αφού ο Χρήστος Παππούς τα γνώριζε ήδη από την πρώτη θητεία του (2007-2011) και δεν έχει καμία δικαιολογία που δεν τα έλυσε τα 4,5 χρόνια που πέρασαν από τη δεύτερη εκλογή του.

Αναφερόμενος στο θέμα του Πάρκου Πόλης, τόνισε ότι η αξιοποίησή του πρέπει να είναι η κοινή συνισταμένη της συνεργασίας δήμου, πολιτείας και ιδιωτών, ζήτησε να αντιμετωπιστεί ξεχωριστά ο χώρος του Συλλόγου (ο οποίος θα περιλαμβάνει την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου – σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού και του μνημείου Γενοκτονίας) και χαρακτήρισε θετική για την περιοχή την κατασκευή του Ειδικού Γυμνασίου από τον ΟΣΚ, αποτέλεσμα των διαδικασιών που είχε φέρει εις πέρας η διοίκηση Μπουραΐμη την περίοδο 2011-2014.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ιδιοκτησιακά ζητήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί κάτοικοι Ποντιακής καταγωγής, οι οποίοι μετά τις πλημμύρες μεταφέρθηκαν από την περιοχή της Λίμνης και απέκτησαν ιδιοκτησίες στους οικισμούς Γεννηματά Ι και ΙΙ, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να βρίσκονται «στον αέρα». Επίσης, πολλοί κάτοικοι Ποντιακής καταγωγής, ιδιαίτερα στην περιοχή του Κάτω Τσουκλιδίου, αναμένουν ακόμα την ένταξή τους στο Σχέδιο Πόλης. Ο κ. Μπουραΐμης δεσμεύθηκε ότι αν οι πολίτες του δώσουν ξανά την  ευθύνη της διοίκησης, θα προχωρήσει σε μια σειρά πολεοδομικών ρυθμίσεων, όπως ένταξη στο Σχέδιο Πόλης στο Κάτω Τσουκλίδι, οριστική λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς στους οικισμούς, άμεση κατεδάφιση όλων των εγκαταλειμμένων κτιρίων και αποζημίωση όλων των ιδιοκτησιών στο Πάρκο Πόλης καθώς και της ζώνης πέριξ του Πάρκου Πόλης, δημιουργώντας έτσι ένα ζωτικό χώρο ανάδειξης και προστασίας ενός από τα μεγαλύτερα έργα της Αττικής.

Δήλωσε χαρακτηριστικά: 

«Το βασικό μας χρέος απέναντι στον Ποντιακό Ελληνισμό είναι να μην ξεχνάμε. Τι έζησε, πόσα άντεξε, πώς έμεινε όρθιος. Χρέος μας είναι να μην ξεχνάμε, επίσης, τα προβλήματα των Ποντίων και να τα αντιμετωπίζουμε. Η διοίκηση Παππού, ανεξάρτητα από τη μορφή που παίρνει κάθε φορά με τις αποχωρήσεις και τις προσθήκες στελεχών, τους έχει υποσχεθεί πολλά και δεν έχει υλοποιήσει τίποτε. Είναι λυπηρό να κοροϊδεύεις ανθρώπους που κουβαλούν μνήμες γενοκτονίας».

*Επισυνάπτονται φωτό από τον προαύλιο χώρο του Συλλόγου Ποντίων όπου διακρίνεται καθαρά πως ούτε η περίφραξη έχει γίνει, ούτε το Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού, υποσχέσεις που δίνει συνεχώς εδώ και 4,5 χρόνια (και άλλα 4 στην πρώτη θητεία), η διοίκηση του Χρήστου Παππού