Η Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής ισχυρίζεται πως διαστρεβλώνω σκόπιμα τις θέσεις της , και αποφάσισε να μου απαντήσει χωρίς καν να μνημονεύει το δικό μου κείμενο.

  Η ανακοίνωση της Λ.Σ ΕΔΩ

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι η αλήθεια . Το δικό μου άρθρο ΕΔΩ

ΠΡΩΤΟ : Είναι αλήθεια ότι το ΚΚΕ λέει ΟΧΙ στους ΧΥΤΥ Γραμματικού , Μαρκόπουλου και Μεγάρων; Ασφαλώς είναι αλήθεια !

Το ΚΚΕ δεν συμφωνεί να γίνει κανένας νέος ΧΥΤΥ στην Αττική ούτε ανατολικά, ούτε δυτικά ,  ούτε βόρεια , ούτε νότια.

Και που να γίνει; Να γίνει με διαπεριφερειακή συνεργασία μας λέει το ΚΚΕ. Δηλαδή να συνεργαστεί η περιφέρεια Αττικής με μια άλλη περιφέρεια μήπως και η άλλη περιφέρεια δεχτεί τα σκουπίδια της Αττικής !

Και εμείς ρωτάμε: με ποια περιφέρεια λέτε να συνεργαστεί η περιφέρεια Αττικής για να στείλει τα σκουπίδια της  κύριοι του ΚΚΕ; Με την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ή την Περιφέρεια Πελοποννήσου; Με αυτές τις περιφέρειες συνορεύει η Αττική.

Ποιον νομίζετε πως κοροϊδεύετε; Απαντήστε λοιπόν. Μπορούν να πάνε τα σκουπίδια της Αττικής στην Στερεά Ελλάδα  ή στην Πελοπόννησο; Ξέρετε εσείς τίποτα ηλίθιους που θα  δεχτούν τα σκουπίδια της Αττικής ή κοροϊδεύετε τον κόσμο; 

Ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν για άλλη μια φορά. Η Δυτική Αττική δεν σήκωσε απλά το βάρος που της αναλογεί , αλλά σήκωσε μόνη της ΟΛΟ το βάρος της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής για δεκαετίες.  Εμείς λέμε πως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Τώρα θα  πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν . Και η ανατολική Αττική και η Βόρεια και η Νότια .

ΔΕΥΤΕΡΟ : Ακόμα και ο πιο αφελής καταλαβαίνει πως αν δεν γίνουν πουθενά νέοι ΧΥΤΥ δεν πρόκειται να κλείσει η εγκατάσταση της Φυλής γιατί δεν μπορεί να μείνουν τα σκουπίδια 5.000.000 ανθρώπων στους δρόμους ούτε για 10 μέρες. Το ΚΚΕ δεν το ξέρει αυτό;  ή κάνει πως δεν το ξέρει;

Η δική μας διαφωνία με την κ. Δούρου είναι γιατί δεν έκανε νέους ΧΥΤΥ προκειμένου να κλείσει η Φυλή και όχι γιατί πρότεινε στα λόγια να γίνουν κάποιο νέοι ΧΥΤΥ.

ΤΡΙΤΟ : Σε ότι αφορά την στάση του ΚΚΕ στο θέμα του ΧΥΤΑ Φυλής.

Εμείς ρωτάμε : τι έκανε το ΚΚΕ όταν συζητιόταν ο νέος περιφερειακός σχεδιασμός; Εμείς ζητήσαμε επίσημα και από τον δήμαρχο Πετρούπολης και από το σωματείο εργαζομένων του δήμου Φυλής να κινητοποιηθούν για να αλλάζει το ΠΕΣΔΑ ή να μην ψηφιστεί και αυτοί δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Δ.Μ) κάλεσε τους κατοίκους να εκφράσουν δυναμικά και με την φυσική τους παρουσία στο περιφερειακό συμβούλιο  την διαφωνία τους στο νέο ΠΕΣΔΑ.

Τι έκαναν για την μονάδα της WAΤT που βρίσκεται στην εγκατάσταση της Φυλής ; Απολύτως τίποτα. Το Δ.Μ έτρεχε στους επιθεωρητές περιβάλλοντος , στα υπουργεία και τις πολεοδομίες για να μην αδειοδοτηθεί η WATT  και να μην γίνει μονάδα καύσης.

Τι έκαναν για το σκάνδαλο των κρυμμένων μελετών για την ρύπανση του ΧΥΤΑ ; Απολύτως τίποτα. Το Δ.Μ ανέδειξε το θέμα , έκανε μηνυτήριες αναφορές και έφτασε το ζήτημα μέχρι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Τι έκαναν για την μονάδα καύσης που πήγε να κάνει ο δήμαρχος Ασπροπύργου στα 500 μέτρα από την Φυλή; Απολύτως τίποτα. Πάλι το Δ.Μ έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά.

Το ΚΚΕ έκανε μια μεγάλη κομματική συγκέντρωση για να εμφανιστεί ο κ. Κουτσούμπας στην πλατεία των Άνω Λιοσίων για να βγάλει την κινηματική «υποχρέωση»  και πέραν τούτου ουδέν.

 

ΤΕΤΑΡΤΟ : το ΚΚΕ μονίμως «ξεχνά» να μιλήσει για τις τεράστιες ευθύνες του δήμαρχου Φυλής κ. Χ. Παππού ο οποίος όχι μόνο δεν αντιδρά στα σχέδια επέκτασης της χωματερής της Φυλής , αλλά κρύβει και τις μελέτες για την ρύπανση για να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος.

Η Λαϊκή συσπείρωση μπήκε στον κόπο να απαντήσει επίσημα σε ένα δικό μου άρθρο στο προσωπικό μου ιστολόγιο , αλλά για τον κ. Παππού είναι μονίμως στην τσιμουδιά.

 

ΠΕΜΠΤΟ : επί τη ευκαιρία μια και ανοίξαμε διάλογο .. Θα μας απαντήσει η Λαϊκή Συσπείρωση αν ο δήμαρχος Φυλής πληρώνει τα ενοίκια του κτηρίου που στεγάζει την Λαϊκή Συσπείρωση Φυλής μαζί με το Σωματείο γυναικών,  την Λαϊκή επιτροπή,  το Συνδικάτο οικοδόμων και τους  Συνταξιούχους Φυλής ΕΒΕ Άνω Λιοσιων-Ζεφυρίου;  Έτσι  για να μας λυθεί η απορία..

 

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς.