«Εκφράζω την αλληλεγγύη, τη συμπαράσταση και τη συμπόρευσή μου στον Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο για την πρωτοφανή προσπάθεια

εκφοβισμού του από την εταιρεία Oil One, η οποία μέσω μίας 30σέλιδης αγωγής ζητά από το Δήμαρχο 500.000 ευρώ, αλλά και την προσωπική του κράτηση για ένα έτος.

Οι κάτοικοι του Περάματος, του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας βιώνουν εδώ και δεκαετίες τεράστια περιβαλλοντική υποβάθμιση με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία και την ποιότητα ζωής τους, εξαιτίας της λειτουργίας πολλών βιομηχανικών δραστηριοτήτων, οι οποίες θα έπρεπε να μετεγκατασταθούν εκτός αστικών περιοχών.

Για την τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών. Είναι επιβεβλημένο άμεσα και χωρίς περαιτέρω εμπόδια να επιτραπεί στους ερευνητές να ολοκληρώσουν το ερευνητικό τους έργο που έχει ως σκοπό να προστατεύσει τους πολίτες από τη ρύπανση.

H ενέργεια της Oil One να τρομοκρατήσει και να φιμώσει το Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας ποινικοποιώντας τον αγώνα μίας ολόκληρης κοινωνίας θα πέσει στο κενό. Ζητώ την άμεση απόσυρση της αγωγής κατά του Χρήστου Βρεττάκου και καλώ τα συλλογικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ, ΠΕΔΑ, Ένωση Δημάρχων Αττικής) να λάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες, ώστε κανένας αιρετός εκπρόσωπος να μην είναι μόνος του απέναντι στους εκβιασμούς ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων»