Άρθρο του Κρικόρ Τσακιτζιάν :  Πολύ κακό για το τίποτα. Μέχρι χθες, η προγραμματισμένη τηλεμαχία των πέντε πολιτικών αρχηγών, δεν ήταν τίποτε άλλο

από ανούσιους μονολόγους, όπως τη χαρακτήριζαν τα Μέσα Ενημέρωσης. Μια διαδικασία που απαξίωναν οι πάντες. Σήμερα, μετά το ναυάγιο να βρεθεί μια νέα ημερομηνία γι’ αυτούς τους ανούσιους μονολόγους, η διαδικασία αυτή πήρε αξία και έγινε μείζον πολιτικό ζήτημα.

Τα κανάλια για μια ακόμη φορά, ανήγαγαν το ανούσιο, σε ουσιώδες.

Βλέπετε έχασαν τόσες τηλεοπτικές ώρες σχολιασμού για την προετοιμασία, έστω κι αυτής της άνευ ουσίας τηλεοπτική φιέστα, των παράλληλων μονολόγων. Μέχρι τις εκλογές, θα ήταν ίσως το σημαντικότερο γεγονός που θα έριχνε νερό στο μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης, αφού τα προγράμματα των κομμάτων, φαίνεται πως λίγο απασχολούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και τον κόσμο.

Αυτό που θέλουν οι καναλάρχες, είναι υψηλές τηλεθεάσεις εν μέσω θέρους και αλλαγή της πολιτικής σκυτάλης με κάθε τρόπο, προκειμένου να κυβερνήσει το κόμμα στο οποίο έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για αύξηση, της επιρροής τους στην πολιτική ζωή του τόπου και των κερδών τους.

Βλέπετε δεν ήταν τυχαία και τα πρόσωπα που είχαν επιλεγεί για να πάρουν μέρος στο πάνελ των δημοσιογράφων του περίφημου Debate του τίποτα. Χωρίς φυσικά να απαξιώνει κανείς τα συγκεκριμένα πρόσωπα, για την επαγγελματική τους αρτιότητα, όμως δεν είναι και το πιο ορθό να προσπαθείς να αποδείξεις την αντικειμενικότητα της διαδικασίας και να σε ανακρίνει η ανιψιά σου και η σύζυγος του πρωτοκλασάτου στελέχους του κόμματός σου.

Επειδή όλα αυτά ήταν πράγματα λίγο τραβηγμένα, ο έμπειρος Νίκος Χατζηνικολάου, αποσύρθηκε τεχνηέντως και εγκαίρως και διασώθηκε από το ναυάγιο που φαινόταν να πλησιάζει είτε γινόταν, είτε δεν γινόταν τελικά αυτή η τηλεμαχία, που απ’ ότι φάνηκε δεν ήθελε κανείς από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Εξ’ άλλου όλοι γνώριζαν ότι δεν πρόκειται να τους προσδώσει τίποτα απολύτως μια τέτοια σικέ διαδικασία.

Τώρα, ο καθένας μπορεί να λέει πόσο καλύτερος από τον άλλο θα ήταν, για κάτι που δεν είχε από την αρχή καμία αξία και τελικά δεν έγινε. Αρχίζει ένα γαϊτανάκι, για το ποιος έφταιξε και κατέληξε σε αδιέξοδο, κάτι που δεν έδινε καμία διέξοδο σε κανένα και πολύ περισσότερο στον κόσμο, που έχει βομβαρδιστεί από την τηλεοπτική προπαγάνδα ένθεν κακείθεν και τελεί υπό σύγχυση. Μόνο που ο κόσμος, όταν καταφέρει να συνέλθει από τη σύγχυση στην οποία έχει περιέλθει, ίσως να είναι αργά. Γιατί μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.